Hitta elpriserElpriser jämförelse ElbolagElavtalRörligt elprisFast elprisSpara energi Bokmärk sidan
 
Fast elpris

Fast elpris

Med fast elpris menas att elpriset är samma månad efter månad. Man binder då upp sig på ett eller ett flertal år frammåt hos ett elbolag och får då i gengälld ett garanterat elpris. Detta är bra om man vill ha mer koll på sina elkostnader och veta i förväg vad elen kommer att kosta (baserat på tidigare elförbrukning). Till denna kostnad kan ditt elbolag även lägga till en fast administrativ kostnad.

Ett fast elpris är ofta bäst att teckna elavtal för på sommaren, då elpriserna brukar vara lite lägre (om det inte varit stora perioder av torka som minskat vattenkraften). Om ett fast elpris är mer ekonomiskt än ett rörligt elpris, är enklast att räkna sig fram för att göra en uppskattning. Räkna då med senaste årets elförbrukning per månad gånger det dåvarande rörliga elpriset och jämför det med samma förbrukning gånger det fasta elpriset.

Oavdett den jämförelsen är det däremot alltid billigare att välja ett elavtal med fast elpris, än att inte välja något elavtal alls eftersom du då bara får elbolagens tillsvidare pris, vilket alltid är högre. Så gör ett aktivt val och titta t.ex. på några av de elbolag som vi presenterar.

Elbolag: Eon | GodEl | Elverket | Vattenfall Jämför elpriser: Compricer.se, Kraftum eller Elskling.se
Bästa prisjämförelsen hittar du på Compricer.se


Tjänsten är beta. Testa gärna med mobilen genom att skriva in Hittaelpriser.se.